Y generációs munkavállalók elvárásai

Y generációs munkavállalók elvárásai

A www.frissdiplomas.hu oldal nemrég kutatást végzett az Y generáció munkahellyel kapcsolatos elvárásairól. Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy a velük kapcsolatos sztereotípiák csak részben fedik a valóságot.

Az adatfelvételre 2016. március 1. és március 30. között került sor. A kérdőív online volt elérhető, közel 2800, a felsőoktatásban tanuló vagy diplomával rendelkező fiatal töltötte ki.

A számunkra legizgalmasabb eredmények:
Az elhelyezkedés a felsőoktatási intézményben hallgatók és pályakezdők felét komolyan foglalkoztatja. Ahogy növekszik a tapasztalati szint, úgy csökken ez az arány radikálisan. A 3-5 év szakmai múlttal rendelkezőknek már csak 17%-gondolkodik rajta, ezen felül pedig még ennél is kevésbé (15%) kerül elő ez a téma.

A szakmai fejlődés kérdésköre a frissdiplomások és a tapasztalattal rendelkezők kb. 60%-ánál szerepel napirenden.
A szakmai sikerek elérésére a pályakezdők mindössze 38%-a fektet hangsúlyt. Érdekes tendencia viszont, hogy a tapasztalat növekedésével ismételten emelkedik ez az érték. Az 5+ év tapasztalattal rendelkezőknek már az 58%-a vágyik az elismerésre.

Az Y generáció képviselői elsősorban az anyagi juttatások, az elhelyezkedés, a jó munkahelyi hangulat/környezet miatt aggódnak.

Jelentős arányban, 30%-ban jelezték félelmeiket a munka-magánélet egyensúlyával, és a gyenge nyelvismerettel kapcsolatban.
A legkevésbé a 30 év felettiek foglalkoznak azzal, hogy jól fogják-e érezni magukat a munkahelyükön (27%). míg a 24-29 éves korosztály már közel 40-41%-a tart ettől. A 30 felettiek sokkal inkább félnek attól, hogy felborul a munka-magánélet egyensúlya (49%).

A nők 45%-a fél, hogy nem tud elhelyezkedni, ami kétszerese a férfiak által megfogalmazott mértéknek. Utóbbiak inkább attól tartanak, hogy unalmas munkájuk lesz, illetve hogy sikereik jutalmazás nélkül maradnak.

Minél kisebb településen él a valaki, annál inkább tart attól, hogy nem tud elhelyezkedni (33% főváros, falu 46%).
A nem megfelelő nyelvtudás a faluban élőket jobban nyomasztja, mint a városi válaszadókat.

Egy pozícióval kapcsolatban legfontosabbnak a versenyképes juttatásokat (48%) és a szakmai fejlődési lehetőséget (45%) értékelik. Ezen kívül megjelenik a rugalmas munkavégzés igénye is (válaszok 34%), ezt mutatja, hogy a fix munkaidő mindössze a válaszadók 14%-a számára tesz vonzóvá egy pozíciót.

Meglepő, hogy külföldi projektek 17%-ot, vezetői perspektívák pedig csak 11%-ot mozgatnak meg. A trendin szexi cég csupán 4%-ot vonz.

A juttatások versenyképessége a tapasztalatok növekedésével egyre inkább növekszik: mind a 3-5 év, mind az 5 évnél több tapasztalattal rendelkezők körében ez magasan vezeti a vonzó jellemzők listáját. Meglepő, de a családias légkör mindössze 39% számára motiváló tényező.

A kutatás teljes anyaga itt érhető el:
http://frissdiplomas.hu/munkaado/szabad-tartalom/13