Negyven felett a kevesebb munka hatékonyabb

Negyven felett a kevesebb munka hatékonyabb

Egy, a Melbourne Institute által készített tanulmány háromnapos munkahetet javasol a 40 év feletti dolgozóknak. Kutatásuk szerint az ennél hosszabb munkahét “kifárasztja” a középkorú munkavállalókat, így nem dolgoznak olyan hatékonyan, mintha kevesebb munkájuk lenne.

 

A kutatás rámutat: a középkorúak sokkal hatékonyabbak részmunkaidős állásokban, kognitív képességeik sokkal jobbak, mintha heti 40 órát töltenének munkával.

Az ausztrál kutatás során háromezer férfit és három és félezer nőt teszteltek, egyúttal munkahelyi szokásaikat is vizsgálták.

Az eredmény tanulságos: a heti 25 órát dolgozók jóval hatékonyabbak voltak, mint a többiek. A heti 55 órát dolgozók egyenesen rosszabb eredményeket értek el a gondolkodási folyamatokat vizsgáló tesztek során, mint a munkanélküliek vagy a nyugdíjasok.

Az egyik szerző, Colin McKenzie, a Keio Egyetem professzora így vélekik az eredményekről:

„A legtöbb ország megemeli a nyugdíj korhatárt, azaz több embernek kell majd idősebb korában is dolgoznia.

Az értelmi stimuláció a munkaóráktól is függhet, de a munka egyfajta kétélű kard. Egyfelől stimulálhatja az agyat, de a hosszú munkaórák stresszt és fáradságot okoznak, ami károsíthatja a kognitív funkciókat.”

A tanulmány eredménye szerint a középkorúak és az idősebbek esetében a csökkentett munkaidő előnyösebben hat az agyi tevékenységre.

Az utóbbi években több európai ország vezetői döntöttek úgy, hogy megemelik a nyugdíjkorhatárt. Nagy-Britanniában például már csak 68 éves kortól jár majd állami nyugdíj az 1989 után születetteknek, míg jelenleg 65 évtől lehet nyugdíjba menni.

A brit kormány terve szerint évente felülvizsgálják, hogy szükséges-e tovább emelni a korhatárt.

Magyarországon, Németországban, Spanyolországban, Görögországban és Olaszországban is 65 a jelenlegi korhatár. Utóbbi két országban a nők előnyt élveznek a férfiakkal szemben, hiszen ők már hatvanéves kortól jogosultak a juttatásra.